INFORMARE DE PRESĂ Plăți de 119 milioane de euro efectuate pentru finanțarea proiectelor de investiții în agricultură și pentru plățile directe către fermieri

Beneficiarii FEADR au primit în această săptămână în conturile bancare o nouă tranșă de plată în valoare totală de 119 milioane de euro (594,66 milioane de lei). Prin plățile efectuate în perioada 22 – 30 aprilie 2024, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a decontat cheltuielile realizate în cadrul proiectelor de investiții în agricultură și dezvoltare rurală, precum și cele aferente măsurilor de mediu și climă.

Din această sumă, 17,48 milioane de euro (87,39 milioane de lei) reprezintă finanțarea de la Bugetul Național, iar diferența este acoperită din FEADR – Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.

 Cele mai multe plăți, respectiv 112,7 milioane de euro au fost efectuate pentru rambursarea cheltuielilor beneficiarilor proiectelor de investiții.

Fondurile publice nerambursabile sunt acordate în urma verificării și autorizării la plată de către experții AFIR a cheltuielilor realizate, în baza cererilor de plată primite de la beneficiarii publici și privați ai Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), în conformitate cu contractele de finanțare încheiate, precum și cu angajamentele asumate.

Sari la conținut