Galerie foto

Pentru fotografii la rezoluție mare ale evenimentelor în organizarea cărora Instituția Prefectului jud. Vrancea este partener sau participă în calitate de invitat, vă rugăm să ne contactați pe mail la adresa comunicare@prefecturavrancea.ro .

De asemenea fotografiile pot fi descărcate de pe pagina de facebook a instituției la adresa https://www.facebook.com/prefecturavrancea/

 

 

28.05.2020 – Ziua Eroilor

Prefectul Gheorghiță Berbece a depus astăzi o coroană de flori la Mausoleul Eroilor din Focșani, aducând un omagiu eroilor căzuți în timp ce apărau patria, celebrați astăzi, de Înălțarea Domnului.

„Sunt lucruri ce nu trebuie uitate și care trebuie să fie marcate indiferent de momentele prin care trecem. Amintirea celor care s-au jertfit pentru un ideal, pentru ceea ce suntem astăzi, trebuie cinstită chiar dacă, așa cum a fost astăzi, o facem într-un cadru restrâns”, a declarat prefectul Berbece.

 

 

BATALIONUL 280 INFANTERIE MECANIZATĂ – 25 DE ANI DE LA ÎNFIINȚARE

Căpitanul Valter Mărăcineanu avea 37 de ani când a căzut eroic la Grivița, în luptele din cadrul Războiului de Independență al României purtat contra turcilor, în timp ce înfigea drapelul Regimentului 8 pe parapetul redutei. Nu este o întâmplare că Batalionul 280 Infanterie Mecanizată poartă acest nume, pe care l-a făcut celebru în misiunile internaționale, fie că au fost în Irak, Afganistan sau Kosovo, deoarece el este continuatorul Batalionului 1 Focșani, parte din Regimentul 10 Dorobanți „Putna”, care a contribuit la păstrarea redutei Grivița după cucerirea ei.  Mă simt onorat să particip astăzi la manifestările dedicate împlinirii a 25 de ani de la înființarea unității, care la 1 iulie 2017 a primit denumirea simbolică “Brave Hearts” (Inimi Neînfricate). Există un discurs celebru în filmul cu aceeași denumire, în care se spune, la un moment dat, că “libertatea nu este niciodată gratuită! Trebuie apărată cu viața ta.” Soldații, ofițerii din Batalionul 280 Infanterie Mecanizată apără libertatea chiar cu prețul vieții câteodată, din păcate. Închei urând din suflet, cu adânc respect, „La mulți ani, ostași”!

 

24 IANUARIE 1859 – ZIUA UNIRII PRINCIPATELOR ROMÂNE – Prefectul  județului Vrancea, Gheorghiță Berbece, a transmis focșănenilor și vrâncenilor veniți în Piața Unirii din Focșani pentru a celebra evenimentul ce a marcat orașul nostru  cuvântul primului ministru Ludovic Orban dar și dorința de unitate și restabilire a adevărului istoric despre ce a insemnat 24 Ianuarie 1859.

 

 

25 Decembrie 2019 – Colindătorii au venit la Instituția Prefectului Vrancea, pentru a vesti Nașterea Domnului. Prefectul Gheorghiță Berbece și angajații instituției i-au primit cu brațele deschise, dăruindu-le dulciuri și fructe, după tradiție.

 

20 Decembrie 2019 – Prefectul județului Vrancea, Gheorghiță Berbece, a participat astăzi la ceremonia de comemorare a Eroilor Revoluției din 1989. Cu această ocazie, prefectul Gheorghiță Berbece a transmis mesajul prim-ministrului Ludovic Orban.