Delegația jandarmilor participanți la Cursul Superior Internațional al Jandarmeriei, în vizită la Prefectura Vrancea

Prefectul județului Vrancea, Sorin HORNEA și vicepreședintele Consiliului Județean Vrancea, Dănuț CRISTIAN au primit astăzi vizita jandarmilor participanți la Cursul Superior Internațional al Jandarmeriei, organizat în România la Școala de aplicație pentru ofițeri „Mihai Viteazul”. Cursanții de anul acesta provin din structuri similare Jandarmeriei Române, din Republica Moldova, Ucraina, Madagascar, Polonia, Iordania, Republica Djibouti, Palestina și Franța.

„Stimați oaspeți, onorați invitați
Îmi revine deosebita plăcere de a vă ura un călduros bun venit în județul Vrancea și municipiul Focșani. Este prima dată când avem parte de o vizită la un asemenea nivel din partea colegilor Jandarmi din întreaga lume și sperăm să nu fie și ultima.
Cred că sosirea dumneavoastră în Vrancea, în preajma sărbătoririi Centenarului Marii Uniri din 1918, nu este deloc întâmplătoare. Dumneavoastră, ca militari, apreciați în mod deosebit sacrificiile făcute de înaintașii noștri pentru făurirea României deoarece ați avut parte de momente similare în istoria țărilor dumneavoastră.
Vrancea este renumită pentru luptele duse aici în Primul Război mondial, armata română cucerindu-și gloria pe câmpurile de la Mărăști, Mărășești, Soveja unde au învins armata Puterilor Centrale. Mausoleele ridicate la Mărășești, Mărăști, Soveja, Focșani și miile de ostași căzuți în bătălii și care își dorm somnul de veci acolo, stau mărturie pentru sacrificiile făcute atunci pentru țară. Datorită victoriilor obținute de armata română în aceste locuri, în 1918, a fost posibilă construirea României așa cum este astăzi.
Tot în Vrancea, la Focșani în 24 ianuarie 1859, a fost pusă prima piatra de temelie a desăvârșirii statului român, prin Unirea Principatelor române Moldova și Țara Românească. De altfel în acest oraș a funcționat Comisia Centrală prima adunare legislativă a noului stat. În speranța că veți avea suficient timp să vizitați județul nostru vă doresc ședere plăcută“, a fost mesajul prefectului jud. Vrancea, Sorin HORNEA.
Cursul Superior Internațional este la a XVI-a ediție și anul acesta este condus de către locotenent-colonel Alin PADINĂ. Maiorul Matthieu ABELLARD, ce reprezintă Jandarmeria Națională Franceză îndeplinește funcția de director adjunct al cursului. Cursul se desfășoară în perioada 03 septembrie- 23 noiembrie 2018 și simulează activitatea unui stat major internațional.